Varsel om informasjonskapsler

Oppdatert den 7. mai 2018

 

Når du besøker Orions tjenester på nett, mottar enheten din én eller flere informasjonskapsler, som sendes fra vår tjeneste på nett til din nettleser.

 

Hva er informasjonskapsler?

 

En informasjonskapsel er en liten tekstfil, som lagres på brukerens enhet av nettleseren. Informasjonskapsler skader ikke filene dine eller enheten din på noen måte. Informasjonskapsler er delt inn i faste informasjonskapsler og øktinformasjonskapsler. Faste informasjonskapsler lagres på enheten din i en fastsatt tidsperiode, og blir deretter slettet, enten automatisk eller når du sletter informasjonskapsler fra nettleseren. Øktinformasjonskapsler lagres bare på enheten i tidsrommet du besøker våre tjenester på nett, og de slettes når du lukker nettleseren.

 

Hvorfor og hvordan bruker vi informasjonskapsler?

 

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukernes opplevelse og spore bruken av våre nettjenester, i tillegg til å utvikle bedre tjenester. Med informasjonskapsler kan vi for eksempel huske språkinnstillingene du velger i våre tjenester på nett, slik at du ikke trenger å velge dem på nytt hver gang du besøker våre tjenester på nett. Med andre ord kan vi forbedre innholdet og funksjonaliteten til våre tjenester på nett og reparere feil i disse tjenestene. Vi bruker også informasjonskapsler i vår markedsføring for å målrette mot bestemte grupper. På den måten kan vi gi deg innholdet som interesserer deg mest. I tillegg måler vi tilslutningen til våre tjenester og nettsteder.

 

Data som samles inn med informasjonskapsler, omfatter blant annet IP-adresser, type nettleser og enhet og land der nettleseren brukes. Vi kan imidlertid ikke identifisere deg med data fra informasjonskapsler, og vi kombinerer ikke data fra informasjonskapsler med eventuelle andre personopplysninger som er samlet inn i en annen sammenheng. 

 

Hvordan kan jeg forhindre bruk av informasjonskapsler eller slette informasjonskapsler?

 

De fleste nettlesere tillater informasjonskapsler som standard. Du kan imidlertid blokkere informasjonskapsler og slette dem via innstillingene i nettleseren eller enheten din. Forhindre eller slette informasjonskapsler kan gjøre nettstedet mindre brukervennlig, og nettstedet vil ikke lenger huske ting som for eksempel språkinnstillinger. Sletter du informasjonskapsler fra nettleserhistorikken, fjernes informasjonskapsler, men det vil ikke hindre oss fra å bruke informasjonskapsler i fremtiden.

 

Du kan også velge å åpne et "inkognito"- eller "privat"-vindu i nettleseren når du søker på nett.

 

Her finner du instruksjoner om hvordan du sletter informasjonskapsler fra de mest populære nettleserne: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome og Safari.

 

 

Informasjonskapsler fra tredjeparter og innsamlede data

 

I tillegg til våre egne informasjonskapsler i tjenestene våre på nett, bruker vi informasjonskapsler fra tredjeparter.

Informasjonskapsler fra tredjeparter eies av tredjeparter, for eksempel leverandører av nettanalyse. Vi bruker blant annen informasjonskapsler fra Google Analytics for målrettet markedsføring, og for å samle inn måle- og analysedata fra våre tjenester på nett.

 

Tredjeparter kan identifisere brukeren med data samlet inn av tredjeparter via informasjonskapsler. Tredjeparters tjenester er underlagt deres erklæringer om informasjonskapsler og personvern. Orion er derfor ikke ansvarlig for tredjepartes innsamling og håndtering av data.

 

Hvis du ønsker å blokkere informasjonskapsler opprettet av Google Analytics, kan du laste ned et nettlesertillegg her: (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en). Du kan også bruke andre verktøy og tillegg til å blokkere informasjonskapsler og sporing.

 

Vi tillater tillegg fra sosiale medier i våre tjenester på nett, slik at du for eksempel kan besøke våre sider i sosiale medier og bruke Del-knapper. Disse tjenestene er underlagt tjenestevilkårene fra leverandøren av det sosiale mediet. Her finner du tjenestevilkårene til tjenester som Google, Facebook, Twitter og YouTube.

 

 

Endringer

 

Orion forbeholder seg retten til å gjøre endringer i dette varselet om informasjonskapsler hvis varselet om informasjonskapsler må oppdateres på grunn av endringer i lovgivning eller av andre årsaker.