Feliway Classic

Feliway Classic er et hjelpemiddel for å redusere kattens stressnivå og kan gi katten en følelse av sikkerhet i hjemlige og fremmede omgivelser.

Feliway Classic  inneholder kattens egne duftstoffer, som virker beroligende. Feliway er en syntetisk analog til kattens ansiktsferomon og blir ikke klassifisert som et legemiddel. Ved å bruke Feliway vil man gjenskape kattens følelse av å være hjemme og dermed eliminere uønsket adferd. Det er utviklet to forskjellige administrasjonsmåter for Feliway. Den ene er en diffuser og en beholder med feromoner som kan plugges direkte i en stikkontakt. Den andre er en spray som sprayes direkte på f. eks transportburet.

 

Diffuser

Feliway diffuseren plasseres i det rommet hunden oppholder seg oftest. Oppholder katten seg i flere rom og arealet overstiger 50-70 kvm monteres ytterligere en diffuser. 

Feliway diffuser virker i cirka 4 uker og dekker en romstørrelse fra 50 - 70 kvm.

 

Spray

Feliway sprayes en gang om dagen på de flater hvor katten markere samt de flater som er spesielt utsatt for markering. I husholdninger med flere katter vil det være behov for å spraye 2 til 3 ganger om dagen.